RESEARCH ON THE DEVELOPMENT OF THE «SMART HOUSE» SYSTEMS ON THE ARDUINO - Sarsimbayeva С.М.; Bekeeva С.И.; Akhanova М.Б. (Bulletin of Abai KazNPU. Series of Physical and Mathematical sciences, 2021)
Бұл мақалада Arduino платформасында "ақылды үй" жүйесін әзірлеу және басқару мәселелері қарастырылған.Үйді басқару үшін"ақылды үй" прототипінің құрылымы көрсетілген. "Ақылды үй" макетінің функционалдық мүмкіндіктері көрсетілді. Arduino жүзеге асыру платформасының мүмкіндіктері, үйге кіру, жарықтандыруды басқару, ылғалдылық және т.б. сияқты түрлі процестерді автоматтандыруға арналған датчиктердің жұмысы көрсетілді. Үйдегі датчиктерді басқаратын мобильді қосымшаны әзірлеу үшін droidstudio аспаптық ортасы қолданылды.Сонымен қатар мобильді қосымшалардың, платформаның аспаптық ортасын әзірлеудің қолданыстағы тәсілдерін талдау нәтижелері көрсетілді. "Ақылды үйдің" жоғары деңгейлі технологияларын қолданудың маңыздылығы, осы технологияны қолдану перспективалары, оны пайдалану мүмкіндіктері мен артықшылықтары атап көрсетілді. Arduino платформасында мобильді қосымша арқылы басқару мүмкіндігі бар "ақылды үй" прототипі ұсынылды.